top of page

Rum & Priser

Vi har rum i flera byggnader: Vita huset, StegfabrikenRöda stugan och Toppstugan. I Röda stugan hittar du de lite billigare rummen då man måste gå över till de andra husen för toalett och dusch. Samtliga rum har renoverats under senaste åren. 

 

Dubbelrum 695-795 kr

Enskilt rum 495-550 kr 

Barn under 3 år gratis (i delad säng)

Lakan & handduk 180 kr

Städning per rum 180 kr

Frukost 115 kr - beställs i samband med bokning (serveras midsommar tom första veckan i augusti)

Hela gården

Totalt 9 rum med 20 bäddar (maj tom september). I vissa rum man dock sova fler då vi har sk familjesängar.

Två kök och sällskapsrum med matplats, soffhörna med tv samt nytt pingisbord för er som vill utmana övriga familjemedlemmar!

Stor trädgård med sittgrupper, grillar, sällskapsspel och studsmatta.

Priser:

Dygn 6 000 kr

Vecka 30 000 kr

Slutstädning 2 500 kr

Lägenhet med två sovrum och kök (se bilder nedan)

Totalt 6 sängplatser, ett dubbelrum och ett fyrbäddsrum (båda med våningssängar). Egen entré och från ena sovrummet utgång till veranda med sittplatser och trädgård. Kök med matplats för fyra. Lägenheten ca 40 kvm ligger på markplan i vita huset (huvudbyggnaden) och kan hyras året runt.

Priser:

Dygn 1 700 kr

Vecka 9 000 kr

Slutstädning 500 kr

Toppstugan (se bilder nedan)

Plats för 2 vuxna plus 1 barn. Soffa, matplats, kylskåp, micro, vattenkokare. Diskbänk med kallvatten och mulltoa på baksidan. Trevlig veranda med sittgrupp och fantastisk utsikt över Oljeön och sjön Åmänningen. För dusch/toa och kök för matlagning nyttjas vandrarhemmets faciliteter nedanför (50 m).

Priser:

Dygn 890 kr

Vecka 4 950 kr

Slutstädning 400 kr

Övrigt

Måltider tillagar ni i våra två kök för självhushåll. Grillar finns att låna, kom ihåg att ta med grillkol.

För lunch och middag finns byns restaurang (300 m) Nya Serveringen. Ni kan också beställa catering därifrån.

Vedeldad bastu 80 kr/person, max 300 kr (bokas 3 tim)

Husdjur är endast tillåtna i Röda stugan samt Toppstugan

Vita huset (lägenheten)

Huvudbyggnaden från 1896 byggdes av en järnhandlare och har under årens lopp bl a hyst järnhandel, telegrafstation samt byns mjölkutlämning. Längst ner ligger vår nyrenoverade lägenhet på 40 kvm. Här finns två rum (sk familjerum) och kök för självhushåll. Det går också att hyra hela lägenheten, per dygn eller veckovis. På andra våningen bor det privata hyresgäster och på tredje våningen bor husägarna själva och i tornrummet bor "husfrun" (svärmor alltså, spöken finns inte, eller...?).

Stegfabriken

Stegfabriken har varit precis det, en fabrik för räddningsstegar av rep från 40-talet. Ett bevarat exemplar finns att beskåda på bottenvåningen. Stegfabriken ligger tvärsöver gräsmattan från Vita huset. Här finns tre nyrenoverade, charmiga 

dubbelrum (varav ett med balkong) på övervåningen samt sällskapsrum och kombinerad frukostmatsal på nedervåningen. Här finns ett kök för självhushåll samt duschar och toaletter.

 

Röda stugan

Stugan ligger mellan Vita huset och Stegfabriken och tillsammans ramar de tre husen in trädgården med utsikt över sjön Åmänningen. Här finns tre dubbelrum och har du hund med dig är det här du får bo. Här var det vandrarhem redan på 40-talet och således finns här gårdens äldsta men också charmigaste rum.

Toppstugan

Så heter vår mysiga stuga för 2-3 p i backen ovanför. Vill ni bo lite enskilt med skogen inpå knuten och med veranda med vandrarhemmets bästa utsikt över sjön är detta ert självklara val. Perfekt för äventyrsfamiljen eller för dig som ska skriva klart den där boken som man ska skriva en gång i livet. Här finns kallvatten samt mulltoalett på baksidan. För kök och dusch nyttjar man Stegfabriken nedanför på gården.

bottom of page