Rum & Priser

Boende i dubbel- eller flerbäddsrum 295-345 kr per person

Enskilt rum 395-445 kr 

Barn under 3 år gratis (i delad säng)

Lakan & handduk 120 kr

Städning per rum 150 kr

Städning Toppstugan 200 kr

OBS Vi erbjuder tyvärr inte frukost pga covid-19.

Hela gården

Totalt 9 rum med 22 bäddar (maj tom september). I vissa rum man dock sova fler då vi har sk familjesängar.

Två kök och sällskapsrum med matplats och soffhörna med tv. Stor trädgård med sittgrupper, grillar, sällskapsspel och studsmatta.

Priser:

Dygn 5 000 kr

Vecka 30 000 kr

Slutstädning 1 800 kr

Lägenhet med två sovrum och kök (ca 40 kvm) (se bilder nedan)

Totalt sex sängplatser, ett dubbelrum och ett fyrbäddsrum (båda med våningssängar). Egen entré och från ena sovrummet utgång till veranda med sittplatser och trädgård. Kök med matplats för fyra. Lägenheten ligger på markplan i vita huset (huvudbyggnaden).

Priser:

Dygn 1 700 kr

Vecka 8 300 kr

Slutstädning 400 kr

Toppstugan (se bilder nedan)

Plats för 2 vuxna plus 1 barn. Soffa, matplats, kylskåp, micro, vattenkokare. Diskbänk med kallvatten och mulltoa på baksidan. Trevlig veranda med sittgrupp och fantastisk utsikt över Oljeön och sjön Åmänningen. För dusch/toa och kök för matlagning nyttjas vandrarhemmets faciliteter nedanför (50 m).

Priser:

Dygn 590 kr

Vecka 2 950 kr

Slutstädning 200 kr

Övrigt

Frukost och övrig förtäring tar ni med själva, vi har två kök för självhushåll. Grillar finns, kol kan ni köpa på plats.

För lunch och middag finns byns restaurang (300 m) Nya Serveringen. Ni kan också beställa catering därifrån.

Vedeldad bastu 80 kr/person, max 200 kr (bokas 3 tim)

Kanadensare 150 kr/halvdag (vi har 2 st)

Vita huset

Huvudbyggnaden från 1896 byggdes av en järnhandlare och har under årens lopp bl a hyst järnhandel, telegrafstation samt byns mjölkutlämning. Här finns två rum (sk familjerum) och kök för självhushåll. Det går att hyra hela lägenheten på ca 40 kvm, per dygn eller veckovis. På andra våningen bor det privata hyresgäster och på tredje våningen bor husägarna själva och i tornrummet bor "husfrun" (svärmor alltså, spöken finns inte, eller...?).

Stegfabriken

Stegfabriken har varit precis det, en fabrik för räddningsstegar av rep från 40-talet. Ett bevarat exemplar finns att beskåda på bottenvåningen. Stegfabriken ligger tvärsöver gräsmattan från Vita huset och här finns tre dubbelrum på övervåningen samt sällskapsrum och kombinerad frukostmatsal. Här finns ett kök för självhushåll samt duschar och toaletter.

 

Stugan

Stugan ligger mellan Vita huset och Stegfabriken och tillsammans ramar de tre husen in trädgården med utsikt över sjön Åmänningen. Det finns tre rum och har du hund med dig är det troligt att det är här du får bo. Här var det vandrarhem redan på 40-talet och således finns här gårdens äldsta men också charmigaste rum.

Toppstugan

Så heter vår lilla stuga för 2-3 p i backen ovanför. Vill ni bo lite avsides med skogen inpå knuten och med veranda med vandrarhemmets bästa utsikt över sjön är detta ert självklara val. Perfekt för äventyrsfamiljen eller för dig som ska skriva klart den där boken som man ska skriva en gång i livet. Här finns kallvatten samt mulltoalett på baksidan. För kök och dusch nyttjar man Stegfabriken nedanför på gården.

Boka:

 

Booking.com