top of page

Aktivitetr

Ta dig tid att gå på strövtåg i denna charmiga lilla by med sin oväntade arkitektur. När du har utforskat Skulpturparken, Engelsbergs bruk och Oljeön kan du ta en lång fikastund på byns café. Eller ta en tur in till närliggande Norberg (18 km) och besök Elsa Anderssons konditori med anor från 1700-talet. Njut sedan av solnedgången från vandrarhemmets bastubrygga eller sitt i vår trädgård och beundra utsikten över sjön Åmänningen. Det är bara en kort promenad till den lokala restaurangen med fullständiga rättigheter där du kan äta nyfångad gös direkt från sjön. Med Ängelsbergs pensionatskaraktär från sekelskiftet får du resa bakåt i tiden och andas ut. Alla sevärdheter ligger på bekvämt promenadavstånd.

Den stora branden i Västmanland 2014

Besök Grävlingsberget och fascineras av hur en skogsbrand formar naturmiljön. Det går en bilväg tvärs genom området och på besöksplatsen finns bl a utsiktstorn och en intressant utställning. Klicka på länken för karta och mer info.  

Gammaldags slagauktion

Är ni på besök under en söndag så är det stor chans att det är slagauktion i Broarna som ligger 10 Km från vandrarhemmet mot Norberg.
Det går att fynda billigt och det finns även ett cafe i anknytning till lokalen. 
Auktionstjänst I Broarna

bottom of page